Dedo Pene
 Loading

Кръчма и хотел Дедо Пене в Банско

Кръчма и къща за гости
„Дедо Пене“

Автентичният дух на Старо Банско


Резервирай

Какво е „Дедо Пене“?

Разположена точно до църквата Света Троица, къща за гости Дедо Пене датира от 1820 година и се отличава с оригинални каменни стени. Механата сервира регионална кухня и домашно вино, на което можете да се насладите сред уютна обстановка в битов стил. Гостите на Дедо Пене могат да релаксират на двата големи балкона, откъдето се открива панорамна гледка към Пирин.

  • Автентична старина
    Автентичност

    Дедо Пене не е модерно строителство. Дедо Пене е автентична старина, датираща от 1800 г., пазеща духа и естетиката на старинно Банско.

  • Кръчма
    Кръчма

    Едно от знаковите места в Банско. Кухнята предлага традиционни ястия: капама, чомлек, суджук, кървавица и местния специалитет Бански старец, приготвени по стари домашни рецепти.

  • Хотел
    Къща за гости

    Уютни стаи в традиционен бански стил, допълнени дискретно със съвременни удобства и всичко това - в сърцето на Стария град.

Другите за нас


Наистина добро и автентично

Бяхме в Дедо Пене за 3 дни около Нова година и след като огледахме и други хотели, мога да потвърдя, че „Дедо Пене” беше най-добрият избор! Местоположението е идеално: в Стария град, на тихо място, но все пак близо до главната улица. Далечко е от ски пистите, но щом си в Банско трябва да избереш - или в приказната стара част на Банско, или близо до пистите. Стаите са големи, уютни, в традиционен стил и носят чара на миналото. Новогодишната вечеря беше много добра!

33GGggb от Румъния, 2016 г. (от Trip Advisor)

Отлична храна, отлична атмосфера

Задължително трябва да опитате от гъбената супа и баницата с локум. Персонала е изключително любезен. Всичко е украсено в старинен стил и се чувстваш сякаш си на гости у приятели. И на края, но не на последно място, цените са доста по-добри от тези на близките ресторанти.

Slavcho I, 2015 г. (от Trip Advisor)

Открийте българското

Бяхме приятно изненадани от запазената старинна къща - уникат в сърцето на Банско, в която намерихме автентичност, уют и топлина. Любезен персонал, хора, които обичат работата, която вършат, загрижен управител, чиято ръка, ум и сърце се усеща навсякъде.

Mariya от България, 2017 г. (от Booking.com)

Фантастичен

Хотела и ресторанта носят духа и магията на Банско. Добро обслужване и усмихнат персонал! Изключително "pet friendly" :) Ще се върнем пак!

Milena от България, 2016 г. (от Booking.com)


BG16RFOP002-2.073-10919-C01